Weekmenu #154 Makkelijke maaltijden (2024)

Door Mind Your Feed aanWeekmenu

Vandaag weer een weekmenu vol met makkelijke maaltijden voor de komende week. Elke week geef ik je op zaterdagochtend inspiratie voor de eetplanning van de week erop. Voor mij werkt het al jaren perfect om aan het begin van het weekend na te denken over de komende week. Wat eten we op welke dag, wat is er nog in huis, wat ga ik koken voor de blog. Een megalijst met boodschappen en even snel de winkel door en dan ben ik klaar voor het weekend! Het is zoveel makkelijker en het geeft doordeweeks zoveel meer rust als ik niet hoef na te denken over de vraag: Wat eten we vandaag? In dit weekmenu een heerlijk aubergine gerecht met veel Parmezaan, zelfgemaakte nasi goreng zonder pakjes en een shoarma schotel om het weekend mee in te luiden. Ik heb er al helemaal trek in, schrijf je weer mee?

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaaloverzichtelijk bij elkaar!

Maandag

Op de dag zonder vlees deze week ga ik voor dit Italiaanse gerecht, melanzane alla Parmigiana. Dat is een soortlasagne van laagjes aubergine met een heerlijke tomatensaus en natuurlijk lekker veel kaas! Parmezaanse kaas! Super makkelijk om klaar te maken en met een groene salade erbij is dit een fijne makkelijke maaltijd.

Klik hier voor het recept voor Melanzane alla Parmigiana!

Dinsdag

Het is herfst en dat betekent natuurlijk het seizoen van de pompoen. Ze zijn volop verkrijgbaar en dat laat ik me geen twee keer zeggen! Tijdens onze herfstvakantie at ik een paar keer pompoensoep on the go en wat blijft dat een heerlijk verwarmend soepje….! Ik ga er deze week zelf mee aan de slag en maak deze pompoensoep met rijst en zwarte bonen klaar. Zo is het een echte maaltijdsoep!

Klik hier voor het recept voor Pompoensoep met rijst en zwarte bonen!

Woensdag

Bij ons staat dit gerecht eigenlijk elke week wel op het menu en het blijft een van mijn favoriete makkelijke maaltijden. Indonesische nasi goreng! Zonder pakjes, zonder zakjes, meestal met wat kipsaté, een gebakken eitje en zoetzure komkommers. Zo smullen!

Klik hier voor het recept voor Indonesische nasi goreng!

Donderdag

Bij deze frisse herfstdagen hoort natuurlijk ook op z’n tijd een goede stamppot. Stevige Hollandse kost! Alleen ben ik van de traditionele recepten nooit zo’n fan, ik vind ze vrij saai…. De andijviestamppot die ik deze week op het menu zet krijgt dan ook een twist door er pittige spekjes aan toe te voegen!

Klik hier voor het recept Oosterse andijviestamppot met pittige spekjes!

Vrijdag

En toen stond het weekend alweer voor de deur! Niet normaal hoe snel de weken voorbij vliegen, zelfs nu wegewoon thuis zijn en er weinigspannends gebeurt… Het weekend is de tijd voor fastfood en met deze kip shoarma schotel met zoete aardappelfrietjes luid ik het weekend in!

Klik hier voor het recept voor Kip shoarma schotel met zoete aardappel

Zaterdag

Ik heb ze weer helemaal ontdekt, de lunch wraps! Super makkelijk om te vullen met lekkers uit de koelkast, een restje kip of wat zalm bijvoorbeeld. Wat ook heel erg lekker is, is de wraps zelf bakken, van speltmeel bijvoorbeeld. En dan de spelt wrap met tonijn en avocado beleggen. Yum!

Klik hier voor het recept voor Spelt wrap met tonijn en avocado!

Zondag

Nu we richting het einde van het jaar gaan, ga ik ook weer voorbereiden voor de feestdagen. Hoegek die er dit jaar misschien ook uit mogen zien, we maken er toch een klein feestje van met de liefste mensen om ons heen. Voor Sinterklaas ga ik nog wat recepten uitwerken, een lekker speculaastaartje hoort daar natuurlijk wel bij. Vandaag schuif ik deze speculaas yoghurtcake met appel de oven in. Alleen die speculaaslucht in huis is al geweldig!

Klik hier voor het recept voor Speculaas yoghurtcake met appel!

Pinterest

Volg jij mij al opPinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit weekmenu op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Weekmenu #154 Makkelijke maaltijden (9)

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn receptenin je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor denieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest|Youtube

Weekmenu #154 Makkelijke maaltijden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5953

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.